Verkosta pyydettyä kalaa

28/06/2009 1:04 pm | Kategoria(t): Kalat, Selityksiä | Jätä kommentti

Keskustelufoorumeilla (Reefcentral ja Aqua-Web) on vertailtu paljon verkko-ostamisen ja lähikaupan suosimisen etiikkaa. Siksi haluan listata tähän miksi ja miten päädyimme ostamaan kalat juuri tästä saksalaisesta verkkokaupasta.

Lajilistaa on suunniteltu yhtä kauan kuin allastakin. Nämä ovat lajeja, jotka ovat mielestämme kauniita, mielenkiintoisia, eivät kiusaa toisiaan eivätkä nykyisiä ja tulevia selkärangattomia. Niiden pyydystämiseen ja vangittuina pitämiseen ei liity suuria eettisiä ongelmia. Sopeuduttuaan niiden pitäisi elää pitkään, pyramidiperhokalat jopa 15-20 vuotta.


Pyramidiperhokalat yhdessä vuokkokalojen kanssa

Pyramidiperhokalat yhdessä vuokkokalojen kanssa

Meillä on ennestään kaloja, joiden suhtautumisesta uusiin kaloihin emme ole varmoja, ennen kaikkea ”puoliaggressiiviseksi” mainittu keltapyrstövälskäri (joka on kerran taistellut pinsettikalan kanssa). Siksi uusien kalojen piti päästä uuteen altaaseen ensimmäisinä valtaamaan reviiriä.

Lajilistan kaloja ei ole näkynyt suomalaisten kauppojen listoilla; olemme myös pyytäneet tuloksetta kauppiaita etsimään niitä.

Löysimme Saksasta kaupan, joka lupasi samaan lähetykseen toivomamme kalat ja lähetti ne lentorahtina ”live fish”-merkinnällä, ei huolintaliikkeen kautta väärillä pakkauslistoilla (millaisesta myös on kuultu). Tämä on (toivottavasti) ainoa kerta kun ostamme kerralla yli 10 kalaa. Silloin rahti kalaa kohden ei tule kohtuuttomaksi.


Viirikoruahven ja kultaluikero

Viirikoruahven ja kultaluikero

Etäisyys meiltä lentokentälle on kohtuullinen. Kauppias vei kalat lentoasemalle, me haimme lentoasemalta. Alkuperäisen aikataulun mukaan ne olisivat olleet meillä samana yönä, mutta ne jäivät jatkolennolta ja viettivät yön Frankfurtissa. Kauppias pahoitteli, mutta vakuutti pakkaavansa kalat aina niin, että ne kestävät 30h pussissa. Tällaisten yllätysten varalta en kuitenkaan tilaisi kaloja talvella.

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggaajaa tykkää tästä: