Kiroileva merisiili

13/08/2011 6:29 pm | Kategoria(t): Kalat, Korallit, Selkärangattomat | Jätä kommentti

Nyt tuli lisää uutta elävää: hintelä merisiili, vihreä kuplavuokko ja toistaiseksi tuntematon vaaleahko koralli, joka rakenteeltaan muistuttaa ”meat corals”.

Siili siivoaa etulasia.

Jennalle terveisiä (jos se taas aikoo kysyä että miksei etulasia ole siivottu ennen valokuvien ottamista: merisiilit tykkää syödä lasissa kasvavaa levää.  Helmikardinaaliahventen pitäisi innolla viihtyä merisiilin piikkien lomassa, mutta sitä intoa ei ole vielä näkynyt. S e voi tietenkin liittyä siihen, että kalat ovat vanhoja ja siili taas aika nuori. Kuvassa näkyy myös sellaisia koralleja jotka voi meillä kohtuullisesti:  caulastraea.

Helmikardinaaliahvenet Catalaphyllian suojissa.

Helmikardinaaliahvenet ovat sen sijaan päättäneet viihtyä Catalaphyllian lonkeroiden lomassa.  Upouudessa niistä kertovassa kirjassa sanotaan niiden tekevän samoin Lembehin salmessa.   (Alejandro A. Vagelli: The Banggai Cardinalfish: Natural History, Conservation, and Culture of Pterapogon Kauderni, s. 13. John Wiley and Sons, 2011. ISBN 9781119950363 )

Luvassa näkyy myös pienenpieniä Funghia-koralleita (ne vihreät lättänät), sekä se uusi, kermanvaalea koralli, ja sen oikealla puolella punainen korallli joka saattaa olla tuon uutukaisen sukulainen.

 

Kuplavuokko kuvan keskellä.

Kuplavuokkokin ujostelee kivenkolossa, eivätkä vuokkokalat ole vielä keksineet sitä.

 

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggaajaa tykkää tästä: