Syksyn tullen

08/11/2012 12:08 pm | Kategoria(t): Elävää | Jätä kommentti

Meillä on kaksi merellistä harrastusta, ja se toinen vie paljon ajasta ja kaiken some-atiivisuuden keväästä syksyyn. Nyt on taas aikaa päivittää riutan tilannetta:

Pinsettikala on kuollut. Se oli meillä noin viisi vuotta, ja aikuinen jo tullessaan. Kaikista kaloista se oli eniten persoonallisuus, söi kädestä, kiinnostui kaikesta uudesta. Silti en suosittele sitä kotiakvaarioon: minulle selkärangattomat on tärkeitä ja pinsu rajoittaa kovasti, mitä selkärangattomia voi pitää. Se syö tehokkaasti kaikki podit ja pikku hitchhikerit niin että elävä kivi on vähemmän elävää. Ja sen ruokkiminen on haaste – internetistä löytyy lukuisia nälkään kuolevia pinsettikaloja. Meidän pinsu söi enimmäkseen kampasimpukkaa sopivan pieneksi pilkottuna. Kaikki muut pärjäävät reilun viikon kuivaruokintalaitteella, mutta pinsua varten piti tehdä järjestelyjä.

Toinenkin tärkeä kala kuoli: lilakeijuahven (Pseudochromis fridmani). Se oli meidän vanhin kala, ja tärkeä katseenvangitsija. Se ei riehunut ja vaatinut huomiota itselleen, mutta kun malttoi pysähtyä hetkeksi akvaarion eteen , se lipui paikalle. Keijuahvenia suosittelen kaikille.

Tässä altaassa on koetettu käyttää Balling-järjestelmää, mutta vesiarvot ei vaan pysy halutuissa rajoissa. Liian hapan vesi on tehnyt tuhoaan monissa SPS-koralleissa, Akroporat ja Seriatoporat ovat poissa. LPS:t rehottavat, varsinkin Catalaphyllia ja Caulastraea.  Nyt ollaan taas virittelemässä vanhanmallisia kalkkisysteemeitä, niistä lisää myöhemmin talvella.

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggaajaa tykkää tästä: