Menee putkeen, lopulta

15/05/2009 10:23 pm | Kategoria(t): Laitteet | Jätä kommentti

Kärsivällinen talkooväki joutui nostamaan allasta jalustalle, pois ja jälleen jalustalle, koska lopullinen putkitussuunitelma valmistui vasta kun allas oli jo pystyssä (ilman vettä, onneksi). Nyt vesi kulkee putkissa, ja tällä hetkellä tämä hiljaisuus ja yksinkertaisuus tuntuu vaivan arvoiselta.

Niitä putkia on 50 mm paksua ylivuodon  sisällä,  40 mm ylivuodosta alas, 32 mm nostopumppuun ja  25 mm  nostopumpusta ylöspäin. Ja herbien ulostulon hienosäätöputki on 16 mm paksua, ja molemmissa säätöputkissa on palloventtiilit, vaikka sellaiset toisenlaiset venttiilit olisi paljon tarkemmat. Herbie toimii kuin junan vessa: ei kuplia, ei ääntä. 

Vesi tulee siis pääaltaasta ala-altaaseen ylivuotolaatikon kautta, jota myös kaatokulmaksi kutsutaan. Kun vesi kulkee putkessa, se voi litistä, ja kun se tulee ulos putkesta, se voi lorista. Metelintorjuntaan on kaksi tunnettua ratkaisua: durso ja herbie. Vanhassa altaassa on durso, ja se on aika hyvä. Uudessa on siis herbie, joka voi kuulemma olla kauhea säädettävä, mutta tämä herbie toimii.

Vesi nousee ala-altaasta pääaltaaseen kahdella Deltecin nostopumpulla. Toinen ohjaa veden lähelle altaan päätyä, toinen E:n muotoiseen putkiviritykseen, joka jakaa veden kolmeen kohtaan takalasin viereen. Tänään tehtiin sähkökatkotesti ja todettiin, että ne eivät lappoa koko allasta tyhjäksi, vaikka nostopumput pysähtyisivät. Ja samassa tilanteessa pääaltaasta valuva vesi mahtuu ala-altaan varaosaan. Juuri ja juuri. Isommat varat olisi voinut jättää.

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggaajaa tykkää tästä: