Samenemisia

25/05/2009 9:51 pm | Kategoria(t): Korallit, Selityksiä, Yllätyksiä | Jätä kommentti

Blogeja kai pidetään (myös) siksi, että voi näennäisen anonyymisti kertoa tekemistään tyhmyyksistä ? Meille kävi näes tosi turistit. Lokista näkyy, miten laitettiin allas yli puolilleen vettä, Tunze sitä pyörittelemään ja kipattiin sitten ämpärikaupalla  suolaa sekaan. Sitten lisää vettä sitä mukaa kuin RO-laite tuotti, ja myöhemmin suolamäärän säätö. No muuten hyvä mutta olihan se opittu jo vanhan altaan vedenvaihdoista, että suolan on sytä liueta parin minuutin aikana, ei suinkaan parissa päivässä.  Nyt siinä sitten hyötyaineet reagoivat keskenään… 

Myöhemmät täydennysvesisatsit samalla suolalla ovat liuenneet heti. Tuossa tyhjän altaan suolasatsissa oli kai oleellista hiilidioksidin puute. 

Elävän hiekan (ala-altaassa) lisäyksen jälkeen allas kirkastui. Pari päivää on nyt haettu kiville paikkoja, ja tänään laitettiin yläaltaaseenkin hiekkaa. Ja taas vähän samenee. Ne pari korallia, jotka poseerasivat ylhäällä, saivat paeta takaisin ala-altaseen. (Tää on se dilemma: kivien paikkoja ei voi päättää ilman korallien sovittelua, mutta taas korallit voi laittaa altaaseen vasta kun kivet on olleet vähän aikaa kypsymässä…) Tällä kertaa on melko helppoa, kun altaita on toistaiseksi olohuoneessa kolme kappaletta (jos ala-allas lasketaan omakseen).

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggaajaa tykkää tästä: